Privacyverklaring Genius Media

Genius Media is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens op de volgende websites en apps: appletips.nl, at app, wessalicious.com, raspberrytips.nl, pixelwess89.com en defaults-write.com.

We vinden jouw privacy erg belangrijk en zorgen er voor dat de persoonsgegevens die je met ons deelt zorgvuldig worden behandeld. In deze privacyverklaring lichten we graag toe hoe we dat doen. Bij vragen kun je altijd gebruikmaken van ons contactformulier. Daarnaast maakt Genius Media ook gebruik van cookies voor een goede werking van onze websites. Uitgebreide informatie over het plaatsen van cookies via onze websites lees je terug in de cookieverklaring.

Contact

Genius Media
Ranselberg 29
5508EK Veldhoven

+31 (0)40 202 44 63‬
KVK: 64940926

Persoonsgegevens die we verwerken en met welk doel

Wanneer je gebruikmaakt van onze websites verwerken we een aantal persoonsgegevens. We doen er alles aan om deze tot het minimale te beperken.

Wanneer je één van onze websites bezoekt, registreren we een aantal technische gegevens zoals het IP-adres van je computer, het besturingssysteem dat je gebruikt, de internet browser waarmee je surft en de webpagina’s die je binnen onze website bezoekt. Deze gegevens zijn nodig voor een goede werking van onze websites omdat we per browser een opmaak regelen.

Bij het reageren op een artikel dien je jouw e-mailadres en naam op te geven. Het is niet verplicht hierbij een achternaam te melden, daarnaast mag je gerust een anonieme naam gebruiken. Het e-mailadres wordt louter gebruikt ter controle en is eventueel een aanspreekpunt wanneer er iets niet duidelijk is omtrent de reactie. Het e-mailadres wordt niet getoond op onze websites.

Bij het invullen van het contactformulier worden er verschillende gegevens gevraagd waaronder een geldig e-mailadres en naam. Het is niet verplicht hierbij een achternaam te melden. Het e-mailadres wordt louter gebruikt als aanspreekpunt en ter controle op spam. Het ingevulde formulier wordt niet getoond op onze website.

Uitzondering voor appletips genius

Om gebruik te kunnen maken van appletips genius dien je een account aan te maken en worden er een beperkt aantal persoonlijke gegevens gevraagd. Alleen het opgeven van een geldig e-mailadres is verplicht om de registratie te kunnen voltooien, dit adres is niet zichtbaar voor andere leden, tenzij anders aangegeven (in te stellen via je profiel). Bij het registeren wordt er om een gebruikersnaam gevraagd waardoor je ook anoniem gebruik kunt maken van het platform. Ook je IP-adres wordt gekoppeld aan je account, dit om spam-aanmeldingen te voorkomen. Je IP-adres is alleen zichtbaar voor de beheerder.

Inzage en verwijderen van persoonlijke gegevens

Ten alle tijden kun je een verzoek indienen ter verwijdering van je appletips genius account en/of reacties op onze websites. Ook kun je inzage krijgen welke (persoonlijke) gegevens we allemaal van je hebben verzameld en kun je deze laten wijzigen. Dit alles kun je aanvragen via ons algemene contactformulier. We trachten zo snel mogelijk en accuraat deze gegevens aan te passen of te verwijderen. Mocht dit niet naar wens zijn heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Privacy m.b.t. meldingen

Voor onze Safari, Chrome en Edge meldingen maken we geen gebruik van persoonlijke gegevens, dit wordt anoniem geregeld via je webbrowser. Alleen de gebruiker zelf kan dit uitschakelen via deze stappen.

Jonger dan 16 jaar?

Als je jonger bent dan 16 jaar mag je slechts persoonsgegevens aan Genius Media verstrekken als je daarvoor toestemming hebt gekregen van een van je ouders of een wettelijk vertegenwoordiger die deze privacy- en cookieverklaring heeft gelezen.

Hoe lang worden de persoonsgegevens bewaard

Je persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is. De bewaartermijn is afhankelijk van het doel waarvoor we de gegevens hebben ontvangen en/of eventuele wettelijke verplichtingen om gegevens te bewaren.

Reacties op onze websites, discussies op appletips genius en antwoorden blijven in principe bewaard voor altijd, tot de gebruiker besluit deze te laten verwijderen. Wij zullen dan de aan je account gekoppelde persoonsgegevens anonimiseren zodat de content die je op één van onze websites hebt geplaatst voor andere bezoekers niet langer naar jouw persoon herleidbaar zijn.

Inzendingen via het contactformulier worden gewist wanneer deze behandeld zijn.

Beveiliging van je persoonsgegevens

De persoonsgegevens die via onze websites worden verzameld zijn beveiligd via de huidige gebruikelijke technieken. We doen er alles aan om deze te beschermen zodat er geen misbruik van gemaakt kan worden. Servers en apparaten van onze medewerkers zijn uitgerust met actuele beveiligingssoftware en accounts zijn beveiligd met 2-factor authentication. We versturen je gegevens alleen via beveiligde internetverbindingen, zie ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk. Onze website wordt voortdurend gemonitord om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Delen van persoonsgegevens met derden

Genius Media zal jouw gegevens niet aan groepsmaatschappijen of andere derden verstrekken of verkopen, tenzij je daarvoor voorafgaande nadrukkelijk en zonder enige twijfel toestemming voor hebt gegeven aan ons.

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze websites zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Verzamelde gegevens bij winacties

Soms vind je op onze websites winacties terug. Om kans te maken op de prijs dien je jouw persoonlijke gegevens achter te laten via het speciaal formulier in het artikel. Deze gegevens hebben wij nodig om fraude uit te sluiten. Zodra de winnaar of winnaars zijn gekozen en deze hun prijs hebben geclaimd worden alle inzendingen gewist. In sommige gevallen kan het zijn dat bij een deelname de inzendingen (gegevens) worden gedeeld met de fabrikant of (web)shop die de prijs beschikbaar hebben gesteld, dit wordt duidelijk aangegeven in het het artikel en formulier.

Wijzigingen privacyverklaring

Genius Media kan haar privacyverklaring aanpassen als er wijzigingen zijn. We plaatsen de gewijzigde privacyverklaring altijd op onze websites. We raden je daarom aan om deze regelmatig te lezen.

Disclaimer

Het onderstaande is van toepassing op alle webpagina’s en websites van Genius Media, inclusief de pagina’s waarin een link naar deze disclaimer terug te vinden is. Genius Media, beheerders, redactie, gastschrijvers, overige werknemers, leden en vrijwilligers zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade (directe of indirecte schade van welke aard dan ook, onder meer verloren data, niet meer werkende hard- of software, gederfde omzet, winst of ander economisch nadeel) die kan zijn ontstaan door het gebruik van onze webpagina. Het gebruik is volledig op eigen risico.

De inhoud van de webpagina wordt regelmatig geactualiseerd en/of aangevuld. Dit wordt met zorg en aandacht gedaan, toch is het mogelijk dat de inhoud onvolledig en/of onjuist is. De content is experimenteel en hoofdzakelijk bedoeld voor particulier gebruik. Het uitbrengen van de inhoud is zonder garantie of waarborg ten aanzien van de kwaliteit. Wij zijn niet verantwoordelijk voor gekoppelde bestanden, links en content van derden die door de uitgever of u worden vermeld op de webpagina. Door gebruik te maken van onze webpagina stemt u in met deze disclaimer.

Laatst bijgewerkt 08/02/2019